Frederikke er ny frivillig

26. nov 2020

Mit navn er Frederikke, jeg er 20 år gammel og studere til dagligt HF i Roskilde. Tilbage i 2016 blev jeg ramt af en sjælden form for knoglesarkom og skulle derfor igennem et længere forløb med kemoterapi og operationer. Jeg mistede håret og tog rigtig meget på af alt den medicin jeg fik, mit forløb tog hårdt på mig psykisk, og jeg har også en del varige mén fysisk.

Jeg opdagede Min Prinsessedrøm på Facebook gennem én i min familie og jeg har mødt gennem mit kræftforløb, jeg skrev til hende og fik Marions telefonnummer. Jeg vidste lige med det samme, da jeg så opslaget, hun havde delt, om at jeg ville være frivillig for denne organisation! Det er vigtigt for mig at give noget til piger, som er i samme situation, som jeg var i for få år siden.

Jeg husker tydeligt, hvordan det var, og hvilke tanker jeg havde, man kan føle sig udenfor og slet ikke føle sig tilpas i sin egen krop. Jeg følte, at alle stirrede på mig, fordi jeg ikke havde noget hår på hovedet og havde måneansigt. Jeg kan huske at jeg tit tænkte på, hvor meget sygdommen havde overtaget mit liv, og at jeg bare gerne ville have en dag, hvor jeg tog i skole og ud med mine venner som en normal teenagepige ville gøre.

Victoria Ystrøm

Uge 37 på Gisselfeld Kloster

I uge 37 var jeg sammen med en masse andre skønne frivillige på Gisselfeld kloster, hvor vi tilbragte dagen sammen med 2 smukke prinsesser samt deres familier.

Hvis vi lige spoler tiden tilbage til ugerne op til arrangementet. Jeg var lidt nervøs, lidt nervøs over hvordan det ville gå, hvordan pigerne ville have det, de er trods alt syge. Jeg var nervøs, da det var mit første år, at jeg var med, men samtidig glædede jeg mig helt vildt!

Vi nærmede os dagen, os frivillige skrev frem og tilbage om diverse opgaver og snart var der styr på det hele. Da vi ankom til slottet begynde vi staks at bære alle kjolerne, pynten og hvad vi ellers skulle have med ind.

Vi fik pustet balloner op, hængt de smukkeste, farverige, glitrende kjoler på bøjerne, dækket en hver lille piges drømmebord, lyserøde farver og en masse pynt, samt det lækreste slik bord.

Nu var det tid til at første prinsesse skulle ankomme, hofdamen, Marion, fotograferne og Helene som ejer slottet, gik ned for at tage i mod. Agnes og hendes familie kom op i salen hvor vi havde gjort klar, hun var fyldt med en sprudlende energi der smittede af på os alle, hun fik prøvet kjoler, og fik hendes mor og søster i en kjole hver også.

Nu var det tid til at prinsesse Ida skulle ankomme, en smuk lille pige kom gående med hendes familie, Ida prøvede også en kjole, og hun strålede i den! Pigerne fik en kæmpe kasse med gaver hver især, og fik taget nogen smukke billeder i slotsparken.

Som dagen gik var det blevet tid til noget dessert – udover det lækre slikbord selvfølgelig – Der kom to kager som hver i sær var skåret ud i pigernes forbogstav, og de var så fine!

Vi havde arrangeret en sangerinde til at komme, så vi gik alle til en ny sal hvor hun havde gjort klar. Hun var så dygtig og hendes lyd var så smuk. Hun havde skrevet en sang specielt til denne dag, den var meget rørende og gik lige i hjertet.

Om aftenen da pigerne var taget hjem skulle os frivillige rydde op, vi fik pakket sammen og sagt farvel og tak for denne gang. Det havde været en fantastisk dag, fyldt med glæde og entusiasme. Denne dag er fantastisk, at give de piger en dag hvor at de føler sig helt specielle, hvor de er i midtpunkt og der ikke bliver snakket sygdom, de skal ikke føle sig syge, de skal kun koncentrere sig om at hygge sig! Det er helt klart det bedste på hele dagen, at se pigernes ansigtsudtryk når de ser pynten, se dem løbe rundt i prinsessekjoler og bare nyde det og være i nuet, det er fantastisk!

Hvorfor vælge at være frivillig?

Jeg synes helt klart, at hvis man vil være med til at give og forevige en dag for piger, der lever i en hverdag fyldt med tumult og hospitalsbesøg, en dag de aldrig vil glemme, at man skal skrive til Marion og høre om hun kunne bruge et par ekstra hænder, for det ved jeg, at hun kan. Det giver mig livsglæde og livsbekræftelse at se de søde små pigers ansigter, når de glemmer sygdommen for en stund, det er guld værd <3

Knus Frederikke

Andre nyheder

Støt Min Drømmedag via donation af arv

Støt via Dokument 24 Du kan donere arv til os gennem oprettelse af dit testamente. Testamentet bliver gratis, når du skriver os ind i testamentet. Du vælger selv hvor meget arv, du ønsker at donere til os.   Vi håber, at du vil være med til at støtte børn med...

Støt os vha. Odendo

Støt os vha. Odendo

Køb og støt via Odendo På Odendo.dk kan du støtte Min Drømmedag, når du handler. Odendo er en socialøkonomisk virksomhed, hvor du gennem deres auktionsplatform kan gøre en god handel og samtidig støtte et godt formål med 5% af salgsprisen på de auktioner, du vinder....

Lad os holde kontakten

Hold dig opdateret på vores arbejde. Følg os på de sociale medier og tilmeld dig vores nyhedsbrev herunder. Du er også velkommen til at kontakte os på telefon eller mail.

Rødehusvej 90, 9560 Hadsund